CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçleri bu sabah (22 Eylül Cuma) erken saatlerde Cenin’de bir genci şehit ederken dün gece Nablus’ta çok sayıda kişi işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi. 

Görüntülenme: 497 Tarih: 22 Eylul 2023 16:57
CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Hastane kaynakları, Cenin’in batısındaki El-Yamun beldesi sakinlerinden Abdullah Ebu Hasan’ın işgal güçlerinin Kefer Dan beldesine düzenlediği baskın sırasında ağır yaralandığını ve daha sonra hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin baskını üzerine Kefer Dan beldesinde çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığını, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığını, Abdullah Ebu Hasan adlı gencin karnından yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
 

İslami Cihad Hareketi, 19 yaşındaki Abdullah Imad Ebu Hasan’ın Kudüs Müfrezeleri Cenin Tugayı üyelerinden olduğunu açıkladı.
 

Şehit gencin ailesine ve babası Dr. Imad Ebu Hasan’a başsağlığı dileyen İslami Cihad Hareketi, işgal güçlerinin cinayetlerinin direniş ateşini söndüremeyeceğini ifade etti.
 

İşgal güçlerinin dün gece Nablus kentine düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda da 7 kişi yaralandı ve 130 kişi işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Aslan Yuvası Grupları komutanlarından Halid Tıbeyle ile Şadi Tıbeyle ve Münib Tıbeyle adlı gençleri gözaltına aldığını ve iki genci bir süre sonra serbest bıraktığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar