SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (19 Eylül Salı) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 7 kişiyi gözaltına alırken, onlarca Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 380 Tarih: 19 Eylul 2023 10:46
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Mühenned Üsame Hezim Duveykat adlı genci gece evine baskın düzenledikten birkaç saat sonra Nablus’un güneyindeki Huvara kontrol noktasında gözaltına aldığını, Filistinli gencin kardeşini de civardaki bir binaya götürerek sorguya çektiğini bildirdi.
 

Esirler Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin Kalkiliya yakınlarındaki İmatin beldesinden İzzeddin Berri ve Hemmam Savan adlı gençleri gözaltına aldığını açıkladı.
 

İşgal güçleri, Kalkiliya’nın doğusundaki Azun beldesinden Muhammed İmad Şabita adlı genci gözaltına alırken, Esirler Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin El-Halil’deki El-Arrub Kampı’ndan Mahmud Muhammed Cevabira, Halil Muhammed El-Kednavi ve Lüey Cemal Cevabira adlı gençleri gözaltına aldığını ifade etti.
 

Öte yandan, onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıklarını ve ayin yaptıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar