GAZZE ABLUKASININ KIRILMASI İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI

Ürdün’deki “Gazze Limanlarını Açın” Kampanyası’nın organizatörleri, dün (18 Eylül Pazartesi) öğle saatlerinde Ürdün İşçi Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak için başlatılan kampanya hakkında bilgi verdi. 

Görüntülenme: 345 Tarih: 19 Eylul 2023 21:15
GAZZE ABLUKASININ KIRILMASI İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI

Kampanya Direktörü Mühendis Vail Es-Saka, kampanyanın Filistin haricinde yaşayan Filistinliler tarafından “Gazze limanlarını açın” sloganıyla 20’den fazla ülkede düzenlendiğini ve Gazze Şeridi’nde abluka altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin maruz kaldıkları sıkıntılara dikkat çekmeyi hedeflediğini söyledi.
 

Es-Saka, kampanyanın 22-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ve katılmak isteyen herkese açık olduğunu bildirdi.
 

Kampanya boyunca Ürdün’ün çeşitli bölgelerinde düzenlenecek faaliyetler hakkında da bilgi veren Es-Saka, 23 Eylül’de dünyanın farklı ülkelerindeki 20’yi aşkın deniz noktasıyla birlikte Ürdün’ün Akabe Limanı’nda da bir etkinlik düzenleneceğini açıkladı.
 

Gazze Ablukasını Kırmak İçin Diaspora Filistinlileri Genel Koordinatörü Ziyad El-Alul da basın toplantısına gönderdiği video kaydında, dünyanın tüm ülkelerinden özgür insanların Gazze Şeridi’ne 17 yıldır uygulanan ablukanın kırılması için harekete geçmelerinin vaktinin geldiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar