İRAN ŞEHİT SÜLEYMANİ SUİKASTINA İLİŞKİN SORUŞTURMANIN SONUÇLARINI AÇIKLAYACAK

İran Dışişleri Bakanlığı, Tahran'ın Şehit Kasım Süleymani suikastına ilişkin soruşturmaların sonuçlarını çok yakında açıklayacağının altını çizdi. 

Görüntülenme: 333 Tarih: 19 Eylul 2023 20:37
İRAN ŞEHİT SÜLEYMANİ SUİKASTINA İLİŞKİN SORUŞTURMANIN SONUÇLARINI AÇIKLAYACAK

İran Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün eski komutanı şehit General Kasım Süleymani'nin uğradığı suikastla ilgili soruşturmanın sonuçlarını açıklayacağını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Danışmanı Abbas Ali Kaddhudayi, İran'ın IRNA haber ajansına yaptığı açıklamada, davayla bağlantılı çok sayıda şüphelinin tespit edildiğini ve devletin ilgili mahkeme tarafından mahkumiyet kararını beklediğini söyledi.

Kadhudayi'ye göre Süleymani suikastının uluslararası boyutu, "bu alandaki mevcut koşulların doğası gereği" bazı gecikmelerle karşı karşıya.

İranlı danışman, Tahran'ın arzu ettiği sonuçları elde ettiğinin altını çizerek bunu uluslararası danışmanlarla işbirliği içinde alınan tedbirlere bağladı.

Suikast

3 Ocak 2020'de ABD, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından yetkilendirilen bir insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirerek İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ile Iraklı siper arkadaşı ve Irak Halk Seferberlik Güçleri'nin ikinci komutanı Ebu Mehdi el-Muhandis'in bulunduğu aracı hedef aldı.

Operasyonda el-Muhandis de şehit edildi. Suikast, şehitlerin intikamını alma sözü veren İran ile ABD arasındaki gerilimin tırmanmasına yol açtı.

Şehit Süleymani Irak'a resmi bir ziyarette bulunuyordu ve Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Şehit El-Muhandis'le birlikte bir arabadayken, varışından kısa bir süre sonra ABD tarafından suikasta uğradı.

Şehadetinden günler sonra terörle mücadele ikonunun naaşı İran'a nakledildi ve memleketi Kerman'da toprağa verildi.

Al Mayadeen

intizar.web.tr

Yorumlar