AHMED ABDULHADİ'DEN FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERE ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan’daki temsilcisi Ahmed Abdülhadi, Filistin toprakları dışında yaşayan Filistinli mültecilerin Mescid-i Aksa’yı savunmada, Mescid-i Aksa’yı bölme ve Yahudileştirme planlarına karşı koymada önemli roller üstlendiklerini söyledi. 

Görüntülenme: 309 Tarih: 19 Eylul 2023 00:31
AHMED ABDULHADİ'DEN FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERE ÖVGÜ

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Abdülhadi, Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerin ve kamplardaki Hamas üyelerinin Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya destek faaliyetleri düzenlediklerini, söz konusu faaliyetlere her kesimden Filistinlinin katıldığını bildirdi.
 

Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerin, Kudüslülerin ve Mescid-i Aksa murabıtlarının özellikle Ramazan ayında ve Cuma günleri yaptıkları dayanışma çağrılarına olumlu cevap verdiklerini belirten Abdülhadi, kamplardaki camilerin “Büyük Fecir” faaliyetlerine katıldıklarını ve sabah namazından sonra Siyonistlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki ihlalleriyle ilgili konuşmalar yapıldığını ifade etti.
 

Lübnan’daki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin ekonomik koşulları kötü olmasına rağmen Kudüslülere destek için düzenlenen para yardımı kampanyalarına da katıldıklarını söyleyen Abdülhadi, “Zaman zaman kamplarda yardım toplanıp Kudüslülere gönderiliyor” dedi.
 

Abdülhadi, Hamas’ın Lübnan’daki dini liderlerle ve yetkililerle görüşerek Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan tehlikelerin camilerde anlatılmasını sağladığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar