SİYONİST ASKERLER GAZZE'DE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 296 Tarih: 13 Eylul 2023 16:39
SİYONİST ASKERLER GAZZE'DE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Bugün (13 Eylül Çarşamba) öğleden sonra Gazze şehrinin doğusunda düzenlenen gösteriye sınır çizgisinde duran işgalci askerlerin saldırıda bulunması sebebiyle 3 Filistinli genç yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'e bağlık bir bölgede ise 2 kişi tutuklandı. İşgalcilerin ayrıca Batı Şeria bölgesinde Ramallah ile Nablus arasında askeri kontrol noktaları oluşturdukları haber verildi. 

Gazze ahalisinden kalabalık bir grup bugün öğleden sonra Gazze şehrinin doğusunda, sınır tellerine yakın bir yerde işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'teki uygulamalarını protesto ve esirlere destek amacıyla bir gösteri düzenledi. 

Sınır tellerinin arkasında duran işgalci askerler göstericilere silahlarla ve gaz bombalarıyla saldırı düzenlediler. Saldırıda üç kişi gaz bombalarıyla yaralandı ve acilen tedavi için Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne kaldırıldılar. 

İşgalci askerler Batı Şeria bölgesinde de Cenin'in batısındaki Kabatiye kasabası ahalisinden 27 yaşındaki Muhammed Cemal Hanayişe ile Yezid İyad Hanayişe'yi Ya'bed kasabası arazileri üzerine kurulu askeri kontrol noktasında tutukladılar. 

Bu arada Nablus ve Ramallah arasına geçici askeri kontrol noktaları kurdukları haber verildi. İşgal güçleri daimi kontrol noktalarına ek olarak zaman zaman Batı Şeria'nın değişik bölgelerine geçici askeri kontrol noktaları kurarak Filistinlilerin geçişlerini zorlaştırıyor, onlara çeşitli şekillerde eziyet ediyor ve trafiği aksatıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar