AHMED MANASIRA'NIN MAHKEMESİ ERTELENDİ

İsrail işgal rejiminin mahkemesi bugün (13 Eylül Çarşamba) sabah, esir Ahmed Manasıra'nın hücre hapsinin uzatılması yönündeki karara itiraz davasıyla ilgili duruşmanın ertelenmesine karar verdi.  

Görüntülenme: 389 Tarih: 13 Eylul 2023 18:43
AHMED MANASIRA'NIN MAHKEMESİ ERTELENDİ

Esirler Enformasyon Bürosu'nun Avukat Halid Zebarika'ya dayanarak verdiği bilgilere göre işgal rejiminin Remle Cezaevi Mahkemesi, muhtelif sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan Ahmed Manasıra'nın hücre hapsinin uzatılmasına itiraz amacıyla açılan davayla ilgili duruşmanın içinde bulunduğumuz Eylül ayının 20'sine ertelenmesine karar verdi. Avukat esir Manasıra'nın sağlık durumunun çok riskli olmasına rağmen mahkemenin böyle bir erteleme kararı verdiğini söyledi. 

13 yaşında esir edilen ve bugün 20 yaşına gelmiş olan Ahmed Manasıra'nın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler ve hücre hapisleri yüzünden ruhsal ve bedensel yönden birçok sorun yaşadığı belirtiliyor. Bu arada soruşturma esnasında maruz kaldığı darp yüzünden kafasında şişme meydana geldiği ve bu sebeple çok şiddetli baş ağrıları ve acılar çektiği belirtiliyor. 

İşgal güçleri 2015 yılında Ahmed Manasıra'yı, bıçaklı eyleme kalkıştıkları iddiasıyla, amcasının oğluyla birlikte üzerlerine ateş ettikten sonra esir etmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar