FİLİSTİNLİ 4 ESİR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

İşgal rejiminin kendilerine yönelik uygulamalarını protesto eden Filistinli esirlerden 4'ü açlık grevini sürdürüyor. Bunlardan 3'ünün idari tutuklulardan olduğu belirtiliyor. 

Görüntülenme: 401 Tarih: 01 Eylul 2023 16:36
FİLİSTİNLİ 4 ESİR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Konuyla ilgili açıklamada belirtildiğine göre, El-Halil'in Devra kasabası ahalisinden Kayid El-Fesfus ve Cenin yakınındaki Burkin kasabası ahalisinden Sultan Halluf isimli esirler 30 günden beri açlık grevine devam ediyor. Eriha'nın güneyindeki Akabetu Cebr Mülteci Kampı ahalisinden olan Abdurrahman Berraka ise 23 günden beri açlık grevini sürdürüyor. Bunların üçü de idari tutuklu sıfatıyla işgal zindanlarında esaret altında tutulmalarını protesto ediyorlar. İdari tutuklu ise hakkında yasal olarak herhangi bir suçlama gerekçesi olmaksızın sadece hakim kararıyla hapiste tutulan esirlere deniyor. 

Ayrıca Mahir El-Ahres isimli esir de hakkında verilen cezayı ve esaret altında tutulmasını protesto amacıyla 10 günden beri açlık grevini sürdürüyor. 

Filistin Esir Kulübü işgal yönetiminin açlık grevindeki esirlere yönelik insanlık dışı uygulamalarını sürdürdüğünü ve onları çok kötü şartlar altında tuttuğunu, kendilerine hem bedensel hem de psikolojik işkence yaptığını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar