SİYONİST GÜÇLER TERÖR ESTİRDİ

Bugün (1 Eylül Cuma) öğle saatlerinde siyonist işgal güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria bölgelerinde düzenledikleri saldırılarında onlarca kişi işgalci askerlerin attığı kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandı veya gaz bombalarının yaydığı zehirli gazlar sebebiyle nefes alma krizleri yaşadı. 

Görüntülenme: 444 Tarih: 01 Eylul 2023 22:16
SİYONİST GÜÇLER TERÖR ESTİRDİ

Ayrıca Gazze şehrinin doğusunda sınıra yakın bir bölgede düzenlenen saldırıda da 5 Filistinli gencin yaralandığı haber verildi.

Nablus'un Beyta kasabasında Cebelu Subeyh mıntıkası civarında, yahudileştirme faaliyetlerine ve arazi gaspına karşı Cuma namazı sonrasında düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. 

Beyt Decen kasabasında da Büyük Cami önünde başlatılan ve gasp tehdidiyle karşı karşıya olan arazilere doğru devam eden yürüyüşe müdahale edilmesi çatışmalara neden oldu. 

Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasında da çıkan çatışmalarda işgalci askerlerin attığı gaz bombaları çok sayıda gencin nefes alma krizi yaşamasına neden oldu. 

Kalkilya şehrinin doğusundaki Kefr Kaddum kasabasında meydana gelen çatışmalarda ise 7 kişi kauçuk kaplamalı mermiyle yaralanırken birçok kişi de gaz bombalarından zarar gördü. 

Ramallah'ta ise işgal askerleri Burka kasabasını kuşatmaya alarak giriş çıkışları engellemeye başladılar. 

Gazze Şeridi'nde de Gazze şehrinin doğusundaki Dönüş Mülteci Kampı'nda işgal askerlerinin Filistinli gençlere ateş etmeleri ve gaz bombaları atmaları sonucu 5 gencin yaralandığı haber verildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar