HRW FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARLA İLGİLİ RAPORUNU AÇIKLADI

Kısa adı HRW olan İnsan Hakları İzleme Örgütü 2022 ve 2023 yıllarının, İsrail işgal rejiminin saldırıları ve cinayetleri yüzünden, son 15 yıl içinde Filistinli çocuklar açısından en kanlı yıllar olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 351 Tarih: 29 Ağustos 2023 21:46
HRW FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARLA İLGİLİ RAPORUNU AÇIKLADI

HRW dün (28 Ağustos Pazartesi) yayınladığı raporda Filistin'in Batı Şeria bölgesinde 22 Ağustos'a kadar 34 Filistinli çocuğun sorgusuz sualsiz bir şekilde, işgal askerleri tarafından katledildiğine dikkat çekildi. 

Raporda işgal rejiminin çocuk cinayetlerinde bir artış trendinin gözlemlendiği, İsrail dostlarının onu bu politikasından vazgeçmeye zorlamamaları durumunda bu artışın önümüzdeki dönemde daha da yukarılara çıkabileceği belirtildi. 

İşgal askerlerinin, önceden herhangi bir uyarı yapmaksızın ve daha az can yakıcı malzemeler kullanma yoluna başvurmaksızın çocukların özellikle belden yukarı kısımlarını hedef aldıkları ifade edildi. 

Raporda siyonistlere ait Haaretz gazetesi kaynak gösterilerek, işgal askerlerine taş veya molotof kokteyli atılması durumunda işgal askerlerinin de silahla ateş etmelerine izin verildiği hatırlatıldı. 

HRW, BM Genel Sekreteri'nden çocuklara yönelik ihlaller konusunda yıllık olarak hazırladıkları raporlara İsrail işgal rejiminin Filistinli çocuklara yönelik büyük ihlallerini ve aşırılıklarını da dahil etmesini istedi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar