AKSA'NIN SESİ KONFERANSI BAĞDAT'TA DÜZENLENDİ

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen İkinci Aksa'nın Sesi Konferansı dün (28 Ağustos Pazartesi) akşam kapanış bildirisini yayınladı. Bildiride Filistin topraklarının sömürü güçleriyle dünyanın özgürlerinin karşı karşıya geldiği ilk mekan olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 370 Tarih: 29 Ağustos 2023 21:14
AKSA'NIN SESİ KONFERANSI BAĞDAT'TA DÜZENLENDİ

Bildiride konferansa katılanların, Filistin davasının ve Hüseyni dirilişin boyutlarının kamuoyuna açıklanmasında alimlerin, basın yayın organlarının ve sivil toplum kuruluşlarının büyük önemi olduğunu vurguladıkları ifade edildi. 

Yaralıların ve şehit ailelerinin seslerinin, onların İsrail'in ihlallerinden dolayı çektikleri sıkıntıların dünyaya duyurulmasının önemi üzerinde durulduğuna işaret edildi. 

Bu arada, konferansa katılanlar İsrail işgaliyle ilişkileri normalleştirmeyi kesin bir dille reddederken ümmetin alimlerini ve yeryüzünün özgürlerini bunun her çeşidine karşı tavır almaya davet ettiler. 

Kapanış bildirisinde katılanların başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere, semavi kitaplara yönelik aşırılıklara tepki gösterdikleri ve bu tür saldırılara destek verenlerle siyonist işgal rejimine destek verenlerin aynı olduğunu düşündükleri belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar