HAMAS: SİYONİST İSRAİL DİRENİŞ KARŞISINDA ACİZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs temsilcisi Muhammed Hammade, siyonist işgal rejiminin Hamas liderlerinden Salih El-Aruri'ye ve diğer direniş liderlerine suikast düzenleyeceği tehditlerinde bulunmasının aslında onun direniş karşısındaki acziyetine ve direnişi kırabileceğinden ümidi kestiğine delalet ettiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 337 Tarih: 29 Ağustos 2023 13:59
HAMAS: SİYONİST İSRAİL DİRENİŞ KARŞISINDA ACİZ

Hammade yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin sürekli yükseliş içinde olan direniş ve Filistin halkının kararlılıkla sürdürdüğü mücadele karşısında acze düştüğünü dile getirirken, işgalci siyonistin düzenleyeceği her suikastın Filistin halkını daha fazla direnişe sevk edeceğini ve direniş seçeneğine daha fazla yapışmasına neden olacağını ifade etti. 

Hamade, işgal rejiminin direniş karşısında acze düşmesinden dolayı yeniden geçmişte izlediği suikastlar politikasına geri dönme hesapları yaptığını belirtirken; onun direniş lideri Salih El-Aruri'nin azmini kıramayacağını, onun yıllarca esaret altında kaldığını, bu süre içinde uzun sürelerle tek kişilik hücre hapislerine mahkum edildiğini ama kararlılığından ve azminden bir şey kaybetmediğini, bütün gücüyle direnişe destek vermeye, onun içinde yer almaya devam ettiğini dile getirdi. 

Filistin'deki direniş grupları da işgal hükümeti başbakanının başta Salih El-Aruri olmak üzere bazı direniş liderlerine yönelttiği suikast tehditlerini gerçekleştirmesi durumunda bunun direniş volkanının patlamasına neden olacağını ve işgal rejiminin bu volkanın ateşlerinin arasında kalacağını hatırlattı. 

Salih El-Aruri işgal rejiminin suikast tehdidinden sonra El-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada, “İsrail’in tehdidi kanaatimi değiştirmeyecek. Hiçbir etkisi olmayacak” demişti.
 
Kendilerinin inançlı insanlar olduklarını ve hayatlarının şehadetle noktalanmasını temenni ettiklerini dile getiren El-Aruri, direniş liderlerinin nazarında şehadetin büyük bir kazanç olduğuna işaret etmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar