SİYONİST GÜÇLER AKRABA KASABASINI KUŞATMA ALTINDA TUTUYOR

İsrail işgal güçleri, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde bulunan Nablus şehrinin güneydoğusunda yer alan Akraba kasabasını 6 günden beri, kesintisiz bir şekilde abluka altında tutuyor ve çok sıkı güvenlik tedbirleri uyguluyor. 

Görüntülenme: 404 Tarih: 25 Ağustos 2023 04:02
SİYONİST GÜÇLER AKRABA KASABASINI KUŞATMA ALTINDA TUTUYOR

Güvenlik tedbirleri çerçevesinde işgal güçleri, Akraba kasabasının bütün girişlerini ve çevre köy ve kasabalarla bağlantılarını sağlayan yolları da kapattı. 

Bu arada işgal güçleri Huvvare kasabası üzerinde de güvenlik baskıları uyguluyor ve ahaliyi dükkanlarını kapatmaya zorluyor. 

İşgal askerleri Huvvare kasabasının da çevresini kuşatmış durumdalar. Kasabanın ana giriş kapısının bulunduğu noktaya ise bir askeri mevzi oluşturmuş durumdalar. 

İşgal güçleri bölgede kuşatma ve ablukaları başlattıkları günden beri civarda geniş çaplı arama çalışmaları yürütüyorlar. 

Geçen hafta Nablus'un güneyinde yer alan Huvvare'deki askeri kontrol noktası civarında bir Filistinlinin tabancayla sıfır noktadan gerçekleştirdiği ateşli saldırı sonucu iki yerleşimci kadın öldürülmüştü. Eylemi gerçekleştiren kişi olay yerinden uzaklaşmayı başarmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar