BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçlerinin, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yahudileştirme faaliyetlerini ve arazi gaspını protesto amacıyla haftalık olarak düzenlenen eylemlere ve yürüyüşlere müdahalede bulunmasının sebep olduğu çatışmalar yüzünden yine onlarca Filistinli yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Görüntülenme: 400 Tarih: 25 Ağustos 2023 17:10
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus bölgesinde, Nablus şehrinin güneyindeki Beyta kasabasında bulunan Cebelu Subeyh mıntıkasında her hafta düzenlenen yahudileştirme karşıtı gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi çatışmalara neden oldu. Gençler işgalcilere karşı lastikler yaktılar. 

Gösteriye katılmak için gelen yüzlerce kişi Cuma namazını Cebelu Subeyh mıntıkasında kıldı. Namazdan sonra Müslümanların şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Katılanlar işgal rejiminin yahudileştirme ve arazi gaspı faaliyetlerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdiler. 

Bir başka çatışma da yine Nablus'un güneyinde yer alan Karyut kasabasında meydana geldi. Buradaki çatışmaların onlarca yahudi yerleşimcinin Karyut çeşmesine baskın düzenlemeleri üzerine patlak verdiği belirtildi. Olaylara müdahale eden işgal askerleri yerleşimci çetelere engel olmak yerine Filistinli ahalinin ve evlerinin üzerine gaz bombaları attı. Bu yüzden birçok kişi nefes alma krizi yaşadı. 

Beyt Decen kasabasında da Cuma namazı sonrası düzenlenen yürüyüşe işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. 

Kalkilya'nın doğusundaki Kefer Kaddum kasabasında da yıllardan beri kapalı olan yolun açılması talebiyle ve açlık grevindeki esirlere destek amacıyla düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar