AVRO-AKDENİZ İNSAN HAKLARI GÖZLEMEVİ 1948 BÖLGESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail işgal rejiminden 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilere yönelik cinayetlerin üzerine acil ve etkili bir şekilde gitmesini istedi. Gözlemevi, İsrail'in bu bölgede Filistinlilere yönelik cinayetleri ihmal etmesinin daha da artmasına sebep olduğuna dikkat çekti.  

Görüntülenme: 309 Tarih: 24 Ağustos 2023 19:46
AVRO-AKDENİZ İNSAN HAKLARI GÖZLEMEVİ 1948 BÖLGESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında işgal yönetiminin bu konudaki ihmalinin insan hayatına yönelik tehdidin artmasına sebep olacağı ve toplumsal barışı tehdit edeceği endişesi taşıdıklarını dile getirdi. 

Açıklamada söz konusu bölgedeki Filistinlilere yönelik olarak şimdiye kadar işlenen cinayetlerin sonuncularının dün (22 Ağustos Salı) akşam gerçekleştirildiği, 48 Bölgesi'nin kuzey kesiminde yer alan Ebu Sinan kasabasında gerçekleştirilen bir saldırıda 4 kişinin öldürüldüğü ifade edildi. Öldürülenlerin yaşlarının 30-50 arasında değiştiği belirtildi. 

Ebu Sinan'daki cinayetlerin, Et-Tire kasabasının genel müdürü Abdurrahman Kaşu'un öldürülmesinden bir gün sonra gerçekleştirildiğine, Kaşu'un öldürüldüğü saldırıda iki kişinin de yaralandığına dikkat çekildi. 

Siyonist işgal rejimi 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet eden Filistinlilere yönelik olarak planlı bir şekilde gerçekleştirilen bu saldırıların ve cinayetlerin üzerine gitmediği için siyonist terör örgütlerini cesaretlendiriyor ve saldırıların daha da artmasının önünü açıyor.

Bu politikanın asıl amacının ise bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamak ve onların yerlerine yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle ırkçı tasfiye planını hayata geçirmek olduğu tahmin ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar