SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BİR AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

Siyonist işgal güçleri, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının güneyinde yer alan Nakab bölgesindeki Rahat şehrinde bugün (23 Ağustos Çarşamba) sabah bir Filistinli aileyi evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 

Görüntülenme: 302 Tarih: 23 Ağustos 2023 21:41
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BİR AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Rahat şehrinde ikamet eden Ebu Ganim ailesi, işgal rejiminin yüklü yıkım masraflarını ödemek zorunda kalmamak için işgal yönetiminin talimatları sebebiyle evlerini kendi elleriyle yıktı. Çünkü işgal yönetimi aileyi evlerini yıkmamaları durumunda yıkım araçlarını gönderip zorla yıkacağı ve karşılığında da yüklü bir yıkım masrafı alacağı tehdidinde bulunmuştu. 

Kaynakların verdiği bilgilere göre işgal yönetimi özel birlik tarafından takviye edilen polis gücünü gönderip evi kuşatmaya aldı ve aileye evlerini boşaltmaları ve elleriyle yıkmaları için 10 dk. süre tanıdı. 

Ebu Ganim ailesinin yıkmak zorunda bırakıldıkları evlerinde 17 yıldan beri ikamet etmekte olduğu belirtildi. Evlerinin yıkılmasından sonra aile efradı Nakab bölgesinin şiddetli sıcakları altında evsiz bir şekilde ortada kaldı. 

İşgal rejiminin 1948 Bölgesi'nde son dönemde Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini yıkım faaliyetlerini artırdığına dikkat çekiliyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar