İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNDEN MAHİR EL AHRES AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden olan Mahir El-Ahres, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin Seyletu'z-Zahr kasabasında bulunan evine işgal güçleri tarafından yapılan baskında esir edilmesini protesto amacıyla bugün (23 Ağustos Çarşamba) sabahtan itibaren açlık grevi başlattı.  

Görüntülenme: 481 Tarih: 23 Ağustos 2023 19:09
İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNDEN MAHİR EL AHRES AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Mahir El-Ahres'in eşi Tağrid El-Ahres yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin evlerine gece saat 03.00 sıralarında baskın düzenlediğini, aile efradını bir odaya kapattığını, bahçede çalışan işçileri rehin aldıklarını ve eşini de esir ettiklerini söyledi. 

Tağrid El-Ahres, eşinin kendisine, hapse sokulmasıyla birlikte açlık grevine başladığını, özgürlüğüne veya şehadete kavuşuncaya kadar da son vermeyeceğini bildirdiğini belirtti. 

El-Ahres, esir Hızır Adnan'ın geçtiğimiz Mayıs ayında işgal zindanlarında açlık grevinde şehit olması sebebiyle kendisinin de eşinin hayatı hakkında endişe duyduğunu dile getirdi. 

52 yaşında olan Mahir El-Ahres daha önce 5 kez esir edilmişti. Bu esaretlerinde çoğu idari tutukluluk olmak üzere 5 yıl esaret hayatı yaşamıştı. 

2018 yılında idari tutukluluğunu protesto amacıyla 2 hafta, 2020 yılında da 104 gün süren açlık grevi gerçekleştirmiş, idari tutukluluk süresinin sınırlandırılması sözü verilmesinden sonra grevine son vermişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar