MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ DİRENİŞÇİ MÜSLÜMANLARI ESİR ALIYOR

Merkezi Ramallah'ta bulunan Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik organlarının elemanları özgürleştirilmiş eski esirleri ve direnişçileri hedef alan siyasi amaçlı tutuklamalarını sürdürüyor. Bu tutuklama faaliyetlerinde de onların siyasi yönelimlerini, görüşlerini ve İsrail işgal rejimine karşı direniş faaliyetlerini dikkate alıyorlar.  

Görüntülenme: 343 Tarih: 22 Ağustos 2023 18:32
MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ DİRENİŞÇİ MÜSLÜMANLARI ESİR ALIYOR

Abbas'ın güvenlik güçlerinin tutukladıkları arasında çok sayıda üniversite öğrencisi ve öğretmen var. Onların tutuklanmalarının özellikle yeni öğretim yılının başlamasına yakın artması ise dikkatlerden kaçmıyor. 

Siyasi tutukluların ailelerinin, onların özgürlüklerine kavuşturulmaları için her tarafta sivil faaliyetlerini ve protesto eylemlerini artırmalarına rağmen Abbas yönetiminin güvenlik elemanları siyasi tutuklamaları sürdürme ve daha önce tutuklanmış olanları da serbest bırakmama konusundaki ısrarlarından vazgeçmiyorlar. Üstelik hapisteki siyasi tutukluların birçoğunun serbest bırakılması yönünde mahkeme kararları olmasına rağmen. 

Abbas yönetiminin istihbaratı bugün Burkin kasabasında özgürleştirilmiş eski esirlerden Mustafa Subh'u ifadeye çağırdıktan sonra tutukladı. 

Nablus'taki mahkeme Haldun Aside isimli siyasi tutuklunun tutukluluk halinin 48 saat uzatılmasına karar verdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar