BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (21 Ağustos Pazartesi) sabah, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinde Kiryat Arba isimli yahudi yerleşim merkezi yakınında gerçekleştirilen silahlı eylemde bir yerleşimci kadın terörist öldürülürken biri de yaralandı.  

Görüntülenme: 470 Tarih: 21 Ağustos 2023 08:39
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal ordusu adına açıklama yapan kişi eylemin Kiryat Arba yerleşim merkezi yakınında gerçekleştirildiğini belirtirken olay hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. 

Siyonistlere ait resmi tıbbi kaynaklar tarafından bir yerleşimci kadının öldürüldüğü bir yerleşimcinin de yaralandığı bilgisi verildi.

İşgal ordusu radyosunun yayınladığı haberde ise hızlı bir şekilde geçen araçtan ateş edildiği ve aracın uzaklaşmayı başardığı bilgisine yer verildi. 

Eylem üzerine işgal ordusu El-Halil'in güney kısmını ve kuzey kapısını trafiğe kapattı. Bu da bölgede trafiğin ciddi şekilde aksamasına neden oldu. 

İşgal ordusu radyosunda işgal askerlerinin eylemcileri ele geçirmek için bölgede geniş çaplı bir arama çalışması başlattıklarına dikkat çekildi. Siyonistlere ait Yedinci Kanal isimli tv kanalında arama çalışmalarına askeri helikopterlerin de destek verdiği ifade edildi.

Cumartesi günü de Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında Filistinli bir gencin gerçekleştirdiği silahlı eylemde iki yerleşimci öldürülmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar