İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'ÜN DEMOGRAFİK YAPISINI BOZACAK YENİ BİR SİNSİ PLAN HAZIRLADI

Faşist siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Kudüs şehrinde Filistinlileri hedef alan ırkçı tasfiye politikasını ve savaşını, yıkım, sürgün, baskın ve yeni inşaatlara engel olma uygulamalarıyla sürdürüyor. İşgal rejiminin Kudüs'e yönelik yahudileştirme politikasında önümüzdeki dönemde büyük bir sürgün projesini hayata geçirmeyi planladığı dile getirildi.  

Görüntülenme: 379 Tarih: 17 Ağustos 2023 17:03
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'ÜN DEMOGRAFİK YAPISINI BOZACAK YENİ BİR SİNSİ PLAN HAZIRLADI

Kudüs Toplumsal ve Ekonomik Haklar Merkezi Başkanı Ziyad El-Hamuri, Kudüs'ün büyük çaplı yahudileştirme projelerinden kaynaklanan tehditlerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. İşgal rejiminin bu projeleri, ırkçı yasaların şemsiyesi altında ve şehri tamamen işgal hakimiyetine sokma amaçlı politikalar çerçevesinde hayata geçirmeye çalıştığına dikkat çekti. 

Hurriye News'in yayınladığı habere göre El-Hamuri, işgal rejiminin Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetinde önemli bir mesafe katettiğini, önümüzdeki dönemde bu şehre 300 bin yahudi göçmeni daha çekmek suretiyle şehrin doğu kısmındaki yahudi nüfusu yarım milyona çıkarmayı hedeflediğini belirtti. 

El-Hamuri bu arada işgal rejiminin göçe zorlama planlarıyla 200 bin Filistinliyi de Kudüs'ten tamamen sürgün etmeyi hedeflediğini hatırlattı. 

El-Hamuri, siyonist işgal rejiminin Kudüs'ün genelinde Filistinli nüfusun oranının %12'yi aşmaması için çalıştığına dikkat çekti. 

El-Hamuri, Kudüs'te çok tehlikeli bir durum oluştuğunu, işgal rejiminin yahudi yerleşim merkezlerini Filistinlilerin yaşadığı semtler arasına adeta birer bariyer gibi oturttuğunu, bu yüzden Filistinlilerin mahallelerinin arasında şu an birçok yahudi yerleşimi bariyerinin kurulmuş olduğunu dile getirdi. 

El-Hamuri işgal rejiminin Kudüs üzerindeki egemenliğini güçlendirebilmek için tam anlamıyla bir demografi savaşı verdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar