AMERİKALI KOMUTANDAN IŞİD İTİRAFI

Yakın zamanda Suriye'de bir Amerikan komutanının videosu yayınlandı. Bu video, ABD'nin IŞİD'i desteklediğini ve Suriye'nin güneydoğusundaki terörist ve paralı asker gruplarını beslediğini gösteriyor. 

Görüntülenme: 301 Tarih: 17 Ağustos 2023 06:23
AMERİKALI KOMUTANDAN IŞİD İTİRAFI

Sekiz yılı aşkın bir süredir Amerika Suriye'nin güneydoğusunda bulunan ve Suriye, Ürdün ve Irak'ın bağlantı noktası olan "Tanf" bölgesini işgal ediyor. Amerika Birleşik Devletleri, bu bölgede Özgür Suriye Ordusu grubunu IŞİD'e karşı savaşmak için silahlandırdığını ve eğittiğini iddia etti.

Bu sözde muhalif grup daha önce Suriye Ordusunda komutan olup orduya ihanet edip bu terör örgütüne katılan Muhanad al-Tala tarafından komuta edildi.Tala Amerika Birleşik Devletleri'nin paralı askeri oldu ve Özgür Suriye Ordusu komutasını üstlendi. Ancak kısa bir süre önce Amerika onu görevden aldı ve yerine yine Suriye ordusundan kaçan Yüzbaşı Ferid el-Kasım’ı görevlendirdi.

Muhanned el-Tala görevden alındıktan sonra ihraç edilmenin keyfini çıkardı ve Türkiye'ye sığındı.Türkiye'de yalnız kaldı ve uyarı mesajları göndererek saatli bomba gibi önemli bilgileri ifşa etmeye başladı. Görünüşe göre bu film de onun aracılığıyla ortaya çıktı.

Bu videoda, Amerikalı eğitmen Suriyeli sözde muhalefet gurubu komutanını bu terör gurubunu IŞİD’le mücadele kisvesi altında nasıl meşru göstereceğini anlatıyor. Ancak aynı filmde Amerikalı eğitmen ve komutan, Suriye milislerinin liderine şunları söylüyor: ‘IŞİD’in varlığı bizim menfaatimize çünkü Suriye ordusunu Suriye’nin doğusundaki farklı bölgelerde savaşla meşgul etti.’

Bu film, perde arkasında ABD'nin IŞİD'in Suriye’nin doğusundaki varlığından nasıl yararlandığını ve hatta onu desteklediğini, böylece teröristlerin güvenli bölgelere, sivillere ve Suriye ordusunun askerlerine ve direnişe saldırdığını gösteren açık bir belgedir.

Bu filmin gösterime girmesi önemli çünkü ABD son günlerde Doğu Suriye'de olası yeni bir operasyona hazırlanıyor. Pentagon'un operasyon kararı henüz kesinlik kazanmamış olsa da Tanf bölgesindeki Suriyeli çeteler olası bir saldırı için teyakkuz halinde ve Washington'ın harekatı başlatma emrini bekliyor.

tesnim

Yorumlar