ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kudüs’teki İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, işgal rejiminin eğitimi Yahudileştirme ve İsraillileştirme planlarına karşı Kudüs’teki Filistin eğitiminin desteklenmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 332 Tarih: 17 Ağustos 2023 09:54
ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kudüs’teki savaşın Kudüslülerin sadece dini mekanlarını, Mescid-i Aksa’yı, yaşam koşullarını ve ekonomilerini hedef almadığına dikkat çeken Bukeyrat, Kudüslülerin düşüncelerinin ve beyinlerinin de işgalcilerin saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.
 

Bukeyrat, işgal rejiminin Kudüs’teki okullarda İsrail eğitim programını uygulayarak tamamıyla bir neslin beynini yıkamayı, Kudüslülerin davalarıyla ve tarihleriyle bağlarını koparmayı planladığını söyledi.
 

Kudüs’teki tüm eğitim kurumlarında Filistin eğitim müfredatının uygulanmaya devam etmesinin mümkün olduğuna işaret eden Bukeyrat, okullarla Eğitim Bakanlığı arasındaki uçurumun kapatılması, eğitime mali ve lojistik destek sağlanması, yeni okullar inşa edilmesi ve öğretmenlerin maaşlarının artırılması gerektiğini kaydetti.
 

Kudüs’teki Filistin eğitimine yönelik tehditlere ve meydan okumalara karşı koymak üzere güçlü bir otorite oluşturulmasını isteyen Bukeyrat, kurulacak heyetin Filistin Eğitim Bakanlığı’nın da desteğiyle Kudüs’teki tüm eğitim kurumlarını çatısı altısında toplaması gerektiğini bildirdi.
 

Arap ve İslam ülkelerinin Kudüs’teki eğitime destek konusundaki ihmallerine değinen Bukeyrat, Kudüs’teki eğitimin söz konusu desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar