BDS'DEN GASIP İSRAİL'E YENİ BİR DARBE

İsrail’i Boykot Hareketi (BDS), işgalciler tarafından Kudüs kentinde bu ay düzenlenmesi planlanan müzik festivalini iptal ettirmeyi başardıklarını açıkladı. 

Görüntülenme: 321 Tarih: 17 Ağustos 2023 00:08
BDS'DEN GASIP İSRAİL'E YENİ BİR DARBE

BDS, sosyal medya aracılığıyla yayınladığı bildiride, işgalciler ve Filistinliler arasında normalleşmeyi sağlama amacıyla kurulan “FeelBeit” Merkezi’nin 17-19 Ağustos tarihlerinde Kudüs’te müzik festivali düzenlemeyi planladığını belirtti.
 

Bildiride, festivale katılacaklarını açıklayan Filistinli birçok sanatçının daha sonra festivalden çekildiğini ve katılmayacağını duyurması üzerine festivalin iptal edildiği kaydedildi.
 

“FeelBeit” Merkezi’nin İsrailli “Mekudeshet” Müessesesi’ne bağlı olduğu ve Kudüs’teki işgal belediyesi tarafından finanse edilen müessesenin daha önce de kentte kültür festivali düzenlediği bildirildi.
 

BDS, iptal edilen festivalin sadece Filistinli sanatçıların katılacağı bir program olarak planlandığını fakat amacının İsraillilerle Filistinlileri normal bir şekilde bir araya getirmeyi hedeflediğini söyledi.
 

BDS’nin festivale katılacağı ilan edilen Filistinli sanatçılarla görüştüğü ve festivali organize edenin işgal rejimiyle Filistinliler arasındaki ilişkileri normalleştirme faaliyetleri yürüten bir kurum olduğu uyarısında bulunduğu ifade edildi.
 

Bildiride, kendileriyle görüşülen Filistinli sanatçıların festivali boykot çağrısına olumlu cevap vererek festivale katılmaktan vazgeçtiklerini açıkladıkları, bunun üzerine festivalin iptal edildiği belirtildi.
 

BDS, Filistin milli tavrının işgalcilerle ilişkilerin normalleştirilmesini reddettiğine ve işgal rejiminin Kudüs’ün kimliğini değiştirmeye çalıştığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar