İŞGALCİ İSRAİL SEBASTİYA KASABASI'NDA YAHUDİLEŞTİRME FAALİYETİNE HIZ VERDİ

Siyonist işgal yönetimi Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzeyinde yer alan Sebastiya kasabasının tarihi bölgesinde yahudileştirme projesini uygulamaya geçirmek için faaliyetleri başlattı.  

Görüntülenme: 287 Tarih: 14 Ağustos 2023 08:42
İŞGALCİ İSRAİL SEBASTİYA KASABASI'NDA YAHUDİLEŞTİRME FAALİYETİNE HIZ VERDİ

Sebastiya Belediye Başkanı Muhammed Azim bugün (14 Ağustos Pazartesi) yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin Sebastiya kasabasında ikamet eden bir vatandaşa, yahudileştirme projesinin uygulamaya geçirilmesine hazırlık amacıyla sahip olduğu alanı tahliye etmesi uyarısı yapıldığını dile getirdi. 

Azim, işgal güçlerinden bir kesimin Sebastiya'daki tarihi bölgeye baskın düzenlediğini ve turistik bir çadırın C bölgesine düştüğü iddiasıyla tahliye edilmesi için uyarı bıraktığını söyledi. 

Sebastiya Belediye Başkanı, işgal rejimi yetkililerinin tarihi bölgeyi bir siyonist müteahhide teslim etiklerini ve onun da  düzleme çalışmalarını başlattığını ifade etti. 

Başkan, yapılan düzleme çalışmalarının proje aşamasından uygulama aşamasına geçildiğinin bir delili olduğunu vurguladı.

İşgal hükümeti geçtiğimiz Mayıs ayında tarihi Sebastiya Parkı'nın yahudileştirilmesi için 32 milyon şekel tahsis edilmesi teklifini kabul etmişti.

İşgal güçleri Sebastiya kasabasına ve oradaki tarihi mekanlara sık sık saldırıda bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar