SİYONİST GENERAL LEVİN: BATI ŞERİA'DA SAVAŞ SUÇU İŞLEDİK

Siyonist rejim İsrail ordusundan emekli General Amiram Levin, işgal altındaki Batı Şeria'da "apartheid" rejiminin uygulandığını ve "ordunun savaş suçlarına ortaklık ettiğini" belirtti. 

Görüntülenme: 434 Tarih: 14 Ağustos 2023 03:31
SİYONİST GENERAL LEVİN: BATI ŞERİA'DA SAVAŞ SUÇU İŞLEDİK

Siyonist İsrail ordusu kuzey kumandanlığının generalliğini yapmış Levin, İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'a verdiği röportajda, Batı Şeria'daki durumu Güney Afrika'da siyahi vatandaşların haklarının göz ardı edildiği "apartheid" rejimine benzetti.

Levin, "Burada (Batı Şeria'da) 57 yıldır bir demokrasi yok. Tamamıyla apartheid var. Burada egemenlik kurmaya itilen İsrail ordusu içeriden çürüyor. Yerleşimciler, (Filistinlilere) saldırırken durup izliyor ve bu savaş suçuna ortak oluyor" diye konuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yaşananları Nazi Almanyası'na benzeten Levin, El Halil kentinde "sadece Yahudilerin geçişine izin verilen Arapların yürümesinin yasaklandığı caddeler olduğunu" aktardı.

Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu'nun 2022 yılının sonunda kurduğu koalisyon hükûmetinde, Filistinlilere yönelik ırkçı eylem ve söylemleriyle tanınan, Siyonist yerleşimcilerin destekçisi aşırı sağcı Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir gibi isimler kritik bakanlıklara getirildi.

parstoday

Yorumlar