SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ARAÇLARINA SALDIRDI

İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria ve Kudüs’te terör estiren Yahudi yerleşimciler Ramallah ve Nablus’ta Filistinlilerin araçlarına ve arazilerine saldırdı. 

Görüntülenme: 430 Tarih: 13 Ağustos 2023 00:23
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ARAÇLARINA SALDIRDI

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin bu sabah (12 Ağustos Cumartesi) erken saatlerde Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Turmusaya beldesinde Filistinlilerin araçlarına saldırdıklarını söyledi.
 

Kaynaklar, Muhammed Kemal Ebu Alya adlı Filistinlinin aracının El-Muğayyir-Turmusaya yolunda seyrettiği sırada Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu hasar gördüğünü bildirdi.
 

Turmusaya’da Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin Filistinlileri hedef alan saldırılarının sürekli tekrarlandığı, 21 Temmuz’da 27 yaşındaki Ömer Katin adlı gencin Yahudi yerleşimcilerin saldırısına karşı koyarken işgal güçleri tarafından şehit edildiği belirtildi.
 

Yahudi yerleşimcilerin birkaç hafta önce de Turmusaya beldesine geniş kapsamlı bir saldırı düzenledikleri, saldırı sırasında onlarca kişinin yaralandığı ve büyük maddi hasar meydana geldiği, araçların ve evlerin yakıldığı kaydedildi.
 

Yahudi yerleşimciler bu sabah ayrıca Nablus kentinin doğusundaki Rucib Dağları bölgesinde Filistinlilere ait tarım arazilerine saldırdı.
 

Arazi sahipleri, Itamar Yahudi Yerleşkesi’nden gelen yerleşimcilerin arazilerin etrafındaki dikenli telleri söktüklerini ve su borularını çalarak yakınlarda başka bir yere taşıdıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar