KUDÜS İÇİN DİRENİŞ ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki liderlerinden Abdülcebbar Said, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi planlarına karşı direniş eylemlerini tırmandırmaya davet etti. 

Görüntülenme: 500 Tarih: 13 Ağustos 2023 01:37
KUDÜS İÇİN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Kudüslüleri, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlileri Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya ve Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini vurgulamak için “Büyük Fecir” faaliyetlerine katılmaya teşvik eden Said, bugün (12 Ağustos Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da yaşananların Yahudileştirme çabaları olduğuna dikkat çekti.
 

Said, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların ve avlusunda toplu bir şekilde yaptıkları ayinlerin faşist işgal rejimi hükümetinin ilan ettiği din savaşı planının devamı niteliğinde olduğunu bildirdi.
 

Vadi Er-Rababe Mahallesi’nde Yahudi yerleşimciler için yapılan asma köprü sebebiyle Silvan beldesi sakinlerinin trafik yoğunluğundan ve gürültüden muzdarip olduklarını belirten Said, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da bakım ve onarımı bir ayı aşkın bir süredir engellediğini, sadece göstermelik birtakım onarımlara izin verdiğini ve Mescid-i Aksa’nın bakımsızlıktan yıkılmasını beklediğini söyledi.
 

Said, Kudüs’teki işgal belediyesinin işgal altındaki toprakların dört bir yanından gelen binlerce Yahudi yerleşimcinin katılımıyla kentte uluslararası sanat festivali düzenlemesini de kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar