BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Batı Şeria’da işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemleri devam ederken, ateş açma ve molotof kokteyli atma eylemlerinde artış görüldüğü ifade edildi. 

Görüntülenme: 398 Tarih: 12 Ağustos 2023 08:58
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler Eriha vilayetinde Akabetu Ceber Kampı’nın güneyinde Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde kurulu Vered Yeriho Yahudi Yerleşkesi’ne ateş açtı.
 

Filistinli direnişçilerin El-Bire’de de Sath Merhaba bölgesinde işgal güçlerine ait bir noktaya ateş açtıkları kaydedildi.
 

Bu arada, Filistinli direnişçi gençler El-Halil’in kuzeyinde yer alan El-Arrub Kampı’nın girişinde bazı askeri noktaları yaktı.
 

Görgü tanıkları, Filistinli gençlerin kampa baskın düzenleyerek evlerde arama yapan işgal güçlerine ait noktalarda otomobil lastikleri yaktıklarını bildirdi.
 

İşgal güçleri, İslami Kitle Öğrenci Grubu’nun eski üyelerinden Nadir Uveydat’ı El-Artun Kampı’na düzenlediği baskın sırasında gözaltına aldı.
 

Uvedat’ın öğrenciyken katıldığı faaliyetler sebebiyle daha önce işgal güçleri tarafından birçok kez gözaltına alındığı, İslami Kitle Öğrenci Grubu Koordinatörü olarak faaliyet gösterdiği Birzeit Üniversitesi’nden geçenlerde mezun olduğu belirtildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi dün 24 saat içinde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik 18 direniş eylemi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar