50 BİN FİLİSTİNLİ CUMA NAMAZI İÇİN MESCİD-İ AKSA'DA BULUŞTU

 

Görüntülenme: 703 Tarih: 11 Ağustos 2023 08:13
50 BİN FİLİSTİNLİ CUMA NAMAZI İÇİN MESCİD-İ AKSA'DA BULUŞTU

İşgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen bugün yine Filistin'in her tarafından Filistinliler Cuma namazlarını eda etmek için Kudüs'teki Mescidi Aksa'ya akın etti. İşgal güçlerinin engellemelerinden dolayı Mescidi Aksa'ya gitmek isteyen birçok kişinin ulaşmasının engellenmesine rağmen yine bugün Cuma namazında burada İslami Vakıflar İdaresi'nin tespitlerine göre 50 bin kişilik kalabalık bir cemaat oluştu. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin, Mescidi Aksa'ya girişleri zorlaştırmak ve trafiği aksatmak amacıyla Kudüs'ün cadde ve sokaklarına yayıldıklarına ve büyük zorluklar çıkardıklarına dikkat çektiler. 

Bugün Mescidi Aksa'da Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Serandah Filistin'in ve Beytülmakdis'in ilmin ve alimlerin yurdu olduğunu, kan dökme, cinayet ve suç işleme mekanı olmadığını vurguladı. 

Serandah hutbesinde eğitim programlarında İsrail'in programını uygulayan okulları sert bir şekilde eleştirdi ve mali yardım alınmasının buna asla gerekçe oluşturamayacağını vurguladı. 

Serandah Filistin'in yetişen neslinin doğru bilgi ve bilinçle, kimliğine ve davasına sahip bir şekilde eğitilmesinin son derece önemli ve zorunlu olduğunu dile getirdi. 

Bugün sabah namazında da Mescidi Aksa'da kalabalık bir cemaat oluşmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar