SİYONİST ASKERLER CENİN'DE 3 GENCİ ŞEHİT ETTİ

 

Görüntülenme: 285 Tarih: 08 Ağustos 2023 03:38
SİYONİST ASKERLER CENİN'DE 3 GENCİ ŞEHİT ETTİ

Siyonist işgal güçlerinin dün (6 Ağustos Pazar) gece Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Arrabe Kavşağı'nda Filistinlilere ait bir arabaya silahlı saldırıda bulunmaları sonucu 3 Filistinli genç şehit edildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı Cenin'in güneyindeki silahlı saldırıda 3 Filistinli gencin şehit edildiğine dair bilginin kendilerine ulaştığını duyurdu. 

Yerel kaynaklar şehit edilen gençlerin isimlerinin Nayif Ebu Suvays, Halil Ebu Na'se ve Bera Kerame olduğunu bildirdi. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin Arrabe Kavşağı'nda Filistinlilere ait bir aracı hedef alarak yoğun bir şekilde ateş ettiklerini, bu arada etrafı kontrol altına aldıklarını, vatandaşların ve ilk yardım ekiplerinin hedef alınan araçta bulunanlara ulaşmalarına ve onlara yardımcı olmalarına engel olduklarını, araçta bulunanların tümünün öldürüldüğünden emin olmalarından sonra onların cesetlerini ve hedef alınan aracı rehin alarak bölgeden uzaklaştıklarını dile getirdiler. 

Verilen bilgilere göre işgal güçleri hedef alınan araca en az 100 mermi attılar. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin bölgede ikinci bir aracı daha hedef aldıkları ve onun içinden de en az iki kişiyi esir aldıkları bilgisini verdi. 

İşgal ordusu sözcüsü işgal güçlerinin silahlı bir hücrenin mensubunu hedef aldığı iddiasında bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar