SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Yahudi yerleşimcilerin dün akşam Ramallah’ın doğusundaki Burka köyüne düzenlediği baskında Filistinli bir genç şehit olurken iki kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 444 Tarih: 05 Ağustos 2023 21:45
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, 19 yaşındaki Kusay Cemal Mi’tan’ın Ramallah’ın doğusundaki Burka köyünde Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edildiğini duyurdu.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde Burka köyünün batı ve kuzeybatı bölgelerine baskın düzenlediğini bildirdi.
 

Kaynaklar, köy sakinlerinin arazilerini Yahudi yerleşimcilerden korumak için seferber olduğunu ve yerleşimcilerle köy sakinleri arasında çatışmaların yaşandığını ifade etti.
 

Çatışmalar sırasında biri ağır üç Filistinlinin yaralandığını belirten kaynaklar, ağır yaralı gencin hastaneye kaldırıldıktan sonra şehit olduğunun açıklandığını, Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında Filistinlilere ait iki otomobili de yaktığını söyledi.
 

İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria ve Kudüs’te terör estiren Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.
 

Yahudi yerleşimciler ayrıca hasat mevsiminde Filistinli çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar