SON 7 AYDA 37 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi Hesap Sorma Programı Müdürü Ayid Ebu Katiş’in bildirdiğine göre, işgal güçleri 2023’ün başından bu yana Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde 37 çocuğu şehit etti. 

Görüntülenme: 493 Tarih: 05 Ağustos 2023 21:04
SON 7 AYDA 37 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Ebu Katiş, bugün (5 Ağustos Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yılbaşından bu yana işgal güçleri tarafından Batı Şeria’da 31 ve Gazze Şeridi’nde 6 çocuğun şehit edildiğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin Filistinli 160 çocuğu cezaevlerinde ve gözaltı merkezlerinde esir tutmaya devam ettiğini belirten Ebu Katiş, söz konusu çocuklardan 21’inin kendilerine herhangi bir suç yöneltilmeden idari hapis cezalarıyla alıkonulduklarını kaydetti.
 

İnsan hakları savunucusu Ayid Ebu Katiş, işgal güçlerinin Filistinli çocukları hedef alarak katlettiği ve gözaltına aldığı olayların daha önce benzeri görülmemiş şekilde arttığına dikkat çekti.
 

Ebu Katiş, uluslararası toplumun Filistinli çocuklara koruma sağlamadığını ve işgal güçlerini de çocuklara yönelik cinayetleri sebebiyle hesaba çekmediğini söyledi.
 

İşgal güçleri Filistinli çocukları herhangi bir tehdit oluşturmadıkları halde gözaltına alıyor, kasıtlı olarak yaralıyor ya da öldürüyor.
 

Merkezi Cenevre’de bulunan Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi, Filistin Şubesi aracılığıyla işgal güçlerinin öldürme, sakatlama, cinsel saldırı, tecavüz, çocuk kaçırma, eğitim kurumlarına saldırı ve insani yardımların engellenmesi gibi ihlallerini belgeliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar