İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ KADIN GAZETECİ LİMA HATIR'A DESTEK TELEFONU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye,  Filistin Yönetimi Genel İstihbarat birimi tarafından evlerine baskın düzenlenen Filistinli kadın gazeteci Lima Hatır ve eşi eski esir Hazım El-Fahuri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 377 Tarih: 05 Ağustos 2023 16:34
İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ KADIN GAZETECİ LİMA HATIR'A DESTEK TELEFONU

Saldırıyı kınayan Heniyye, ailenin yanında olduklarını ifade ederek, Hatır’ın eşinin de desteğiyle yürüttüğü gazeteciliğe övgüde bulundu.
 

“Bu saldırı ve El-Halil Üniversitesi’ndeki İslami Kitle Öğrenci Grubu üyesi kız öğrencilerin maruz kaldıkları saldırılar kabul edilemez bir tavrı temsil etmektedir. Filistin halkının değerlerine aykırıdır ve düşünce özgürlüğünün ihlalidir” diyen Heniyye, söz konusu ihlallerin sosyal dokuya zarar verebileceği uyarısında bulundu.
 

Heniyye, ihlalleri gerçekleştirenlerden hesap sorulması ve Siyonist işgal rejimindeki faşist hükümete karşı koyabilmek için iç cephenin güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
 

Filistin Yönetimi Genel İstihbarat birimi dün gece Filistinli eski esir Hazım El-Fahuri ve gazeteci eşi Lima Hatır’ın El-Halil’deki evlerine baskın düzenledi.
 

Filistinli kadın gazeteci ve eşinin evine El-Halil Üniversitesi’nde Fetih Hareketi Gençlik Kolları üyelerinin kız öğrencilere saldırılarını kınadıkları için gözdağı vermek amacıyla baskın düzenlendiği, istihbarat görevlilerinin kapıları ve önlerine çıkan eşyaları kırdığı, Hazım El-Fahuri’yi eşinin ve kızlarının gözü önünde darp ettiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar