EL AĞVAR'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler dün öğle saatlerinde El-Ağvar’daki El-Hamra kontrol noktası yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait bir otomobile ateş açtı. 

Görüntülenme: 322 Tarih: 03 Ağustos 2023 20:09
EL AĞVAR'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal ordusu, El-Hamra kontrol noktası yakınlarında bir araca ateş açıldığını, araçta bulunan biri erkek diğeri kadın iki yerleşimcinin yaralandıklarını, ayrıca araçta maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.
 

İşgal ordusu sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, El-Hamra kontrol noktası yakınlarında bir araca ateş açıldığı ihbarının ulaştığını ve işgal güçlerinin eylemcileri yakalamak için operasyon başlattığını söyledi.
 

İşgal rejimi Kan televizyonu, ateş açma eyleminin 4 ay önceki eylemin gerçekleştirildiği bölgeye çok yakın bir yerde gerçekleştirildiğini belirtti. Nablus vilayeti sakinlerinden şehit Muaz El-Mısri ve şehit Hasan Katnani tarafında gerçekleştirilen söz konusu ateş açma eyleminde 3 yerleşimci ölmüştü.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü, direniş eylemlerinin işgalcilerin Filistin halkına ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanlara yönelik cinayetlerine ve ihlallerine karşı yapılmış doğal bir misilleme olduğunu söyledi.
 

İslami Cihad Hareketi de El-Ağvar eylemini kutlayarak, direniş eylemlerinin işgalcilerin cinayetlerine ve Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara verilecek en güzel cevap olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar