YAHUDİ YAZARDAN MESCİD-İ AKSA ANALİZİ

İsrailli bir analiste göre, Mescid-i Aksa'ya tekrarlanan saldırılar büyük bir savaşa yol açacak. 

Görüntülenme: 339 Tarih: 31 Temmuz 2023 12:24
YAHUDİ YAZARDAN MESCİD-İ AKSA ANALİZİ

İsrailli bir analist ve yazar, "Times of Israel" haber sitesindeki bir makalesinde, Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya tekrar tekrar saldırılarına ilişkin bir yazı yazdı ve bu eylemlerin tekrarına Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerden yaygın kınama eşlik edebilir dedi. Washington'un defalarca belirttiği gibi, herhangi bir tek taraflı eylem mevcut durumu kontrol edilemez bir gerilime ve tehlikeye doğru itebilir.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne göre"
Shalom Yeroushalmi " bu yazıda, Washington'un büyük çaplı bir çatışma olasılığı konusunda açıkça uyarıda bulunduğundan bahsetmiştir. Ayrıca aşırı Siyonist Bakan Itamar Ben Gvir de Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınadı ve Ürdün, Mısır, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan ve Arap Birliği de bu eylemi kınadı.
Shalom Yeroushalmi, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik tekrarlayan saldırıları sonucunda Siyonist rejimin gerilim altında olduğunu belirtti çünkü Mescid-i Aksa'da ne olursa olsun savaşa doğru atılmış bir adım olacak ve barışa katkısı olmayacaktır.Mescid-i Aksa nedeniyle yaşanan çatışmaların, operasyonların ve savaşların tam sayısını saymak da zor ve deneyim, her büyük olayın daha küçük bir olay nedeniyle gerçekleştiğini ve Itamar Ben Gvir'in son saldırısının da büyük bir savaşa yol açabileceğini kanıtladı.
Bu yazının bir başka bölümünde ise Likud partisinden Knesset üyesi Halivi'nin yaklaşık bir buçuk ay önce Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölünmesine ilişkin önerisini sunduğunu belirtti. Ayrıca Yahudilere ait olan Süleyman Mabedi'nin orada olduğunu iddia ederek Ürdün'ü Mescid-i Aksa'ya zarar vermekle suçladı ve Müslümanlar, Mekke'nin kendilerine, Mescid-i Aksa'nın Yahudilere ait olduğunu bilsinler ve buradan sonsuza kadar ayrılsınlar!
Bu İsrailli yazar şöyle ifade etti: "Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları bugüne kadar kimse durduramadı. Siyonist sağcı kabine ise her zaman Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini bekliyor ve bu sorun her iyi sonuçlandığında rahat bir nefes alıyor; Elbette şunu da söylemek gerekir ki geçtiğimiz yıllarda Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik geniş çaplı ve kitlesel saldırısını durduran üst düzey İsrail hahamlarıydı."
Shalom Yeroushalmi, Siyonist rejim kabinesinin İsrailli yerleşimcilerin ve bakanların Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğini belirtti. Netanyahu'ya Mescid-i Aksa'ya neden saldırmadığı sorulduğunda, namaza ihtiyacı olursa Burak Binek'te 1996'dan beri kazılan tünele gidebileceğini söyledi.
Netanyahu'nun aynısını Knesset'in bakanlarına ve üyelerine yapmasını ve Itamar Ben-Gvir'in kendisine mantıksız çözümler dayatmasına izin vermemesini önerdi.

tesnim

Yorumlar