İSLAMİ CİHAD LÜBNAN TEMSİLCİSİ İHSAN ATAYA CENİN DİRENİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Arap ve Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı ve İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Büro Üyesi ve Lübnan Temsilcisi şunu vurguladı: Arap birliği Filistin birliğinin temelidir. 

Görüntülenme: 303 Tarih: 31 Temmuz 2023 00:47
İSLAMİ CİHAD LÜBNAN TEMSİLCİSİ İHSAN ATAYA CENİN DİRENİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Arap ve Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı ve İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Büro Üyesi ve Lübnan Temsilcisi İhsan Ataya: Cenin’deki direniş gençliği, Siyonist rejimin saldırganlığına karşı gösterdiği kahramanca mücadelede Filistin halkının direniş seçeneği konusunda birleştiğini kanıtladı’ ifadelerini kullandı.
İhsan Ataya Beyrut'ta düzenlenen 32. Arap Ulusal Kongresi'nde yaptığı konuşmada: ‘Cenin'deki direniş ve savaşan güçlerin birliği bölünemez ve efsanevi direnişiyle düşmana zor ve unutulmaz bir ders vermeyi başardı. Ayrıca Arap Ulusal Kongresi'nin bu dönemine ‘Cenin’ unvanının verilmesi de gösteriyor ki bu ders Arap ulusunun her seviyesinde kabul gördü’ ifadelerini kullandı.
İhsan Ataya sözlerine şöyle devam etti: ‘Halkın Cenin'deki direniş güçlerine yardım etmesi ve onlara yiyecek, içecek ve erzak vermesi, halkın direnişe katılımının bir göstergesi. Direnişteki bu katılım, halkımızın ideallerinin bir aynasıdır. Filistin konusunun birlik noktası olması, işgale karşı koymanın ve düşmanlara karşı zafer kazanmanın temelidir.’
İslami Cihad Hareketi Lübnan Temsilcisi şunları söyledi: ‘Filistinli gruplar arasında siyasi pozisyonları birleştirme çabaları başarısız olduğunda; Direniş sahası birliğine yöneldik ve bu alandaki başarıyı da saha birliği mücadelesinde ve Siyonist düşmana karşı verdiğimiz tüm mücadelelerde kanıtladık.’
Ataya: ‘Arap birliği Filistin birliğinin temelidir ve Arap uluslarının birliği Filistin birliğini etkileyecektir ve bu birlik ile düşmanları yenebiliriz’ ifadelerini kullandı.
İhsan Ataya sözlerine şöyle devam etti: ‘İslam ümmetinin şu anda askeri, medya, ekonomik vb. her düzeyde amansız bir savaş altında olması ve Suriye, Lübnan, Gazze, Yemen, Irak ve İran'a yönelik ambargo da gösteriyor ki Kudüs'e ve Filistin'e destek veren her kesim saldırılara maruz kalıyor.’
İslami Cihad’ın Lübnan Temsilcisi İhsan Ataya: ‘Temel kriter Direniştir, dolayısıyla Direniş projesini kabul eden herkes, ulusal kimliği ne olursa olsun Filistin'den yanadır ama normalleşmeyi ve düşmanla ittifakı benimseyen kim olursa olsun, düşmanın yanında yer alıyor demektir’ dedi.
İslami Cihad Temsilcisi İhsan Ataya: ‘İslami Cihat, Filistin saflarının birliğinden yana ve her zaman Filistin saflarının birliği için girişimler aradık ve sunduk. Filistinli grupların Mısır'daki genel sekreterler toplantısını boykot etmemizin nedeni de aynı zamanda, Filistin ulusunun saha birliğini ve özellikle Batı Şeria'daki direnişini güçlendirmek içindir. Cenin, Nablus ve işgal altındaki tüm bölgelerdeki direnişçi Filistin halkının talepleriyle uyumlu olarak hareket ediyoruz’ ifadelerini kullandı.
İhsan Ataya sözlerinin sonunda şunları vurguladı: ‘İslami Cihat Hareketi, Kahire toplantısında alınan ve Filistin halkının istekleriyle ve Direniş ile uyumlu olan kararlı destekleyecektir. İslami Cihad hareketinin bu toplantıyı boykot etmesinin nedeni de Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik siyasi tutuklamaların devam etmesidir. Filistin Özerk Yönetimi’nin güvenlik güçlerinin Siyonist düşmanı ve ordusunu ezen Filistinli kahramanları tutuklaması akıllıca değil.’
Arap Ulusal Kongresi'nin 32. oturumu dün sabah Beyrut'ta başladı. Arap Ulusal Kongresi Eski Genel Sekreteri Muin Beşhur, bu zirvenin adının ‘Cenin’ olacağını açıkladı. (Batı Şeria'da bulunan Cenin bölgesindeki Filistin'deki son gelişmelere atıfta bulunarak)
Arap Ulusal Kongresi, birkaç Arap milliyetçisi siyasinin katılımıyla gerçekleştirilen siyasi bir toplantıdır.
Arap Ulusal Kongresi Genel Sekreteri Hamdin Sabahi, bu toplantının başında şu açıklamayı yaptı: ‘Resmi Arap sistemlerinin kırılgan duruşundan ve İslam ümmetinin düşmanlarının onlar üzerindeki hegemonyasından muzdaribiz. Filistin saflarının birliği, ‘ Nehirden Denize Özgür Filistin’ anlayışı üzerine kurulmuş hedefinde birliktelik olmadan gerçekleşemez.’
Filistinli grupların genel sekreterleri toplantısı Mısır'da yapılırken, Filistin İslami Cihad Hareketi ve diğer iki grup toplantıyı boykot etti.

tesnim

Yorumlar