HAMAS AYNU'L HULVE KAMPINDA ÇATIŞMALARIN DURMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan’ın Sayda kentindeki siyasi sorumlusu Eymen Şenaa, Aynu’l-Hulve Filistin Mülteci Kampı’ndaki çatışmaların büyümesini önlemek için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. 

Görüntülenme: 329 Tarih: 31 Temmuz 2023 18:27
HAMAS AYNU'L HULVE KAMPINDA ÇATIŞMALARIN DURMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR

Şenaa, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği demeçte, olayların patlak verdiği ilk andan itibaren Hamas’ın çatışmaları sona erdirmek ve kampta güvenliği sağlamak için tüm siyasi gruplarla görüştüğünü ifade etti.
 

Olayların Fetih üyelerinden “Somali” lakaplı Muhammed Zübeydat’ın kamptaki İslami grupların liderlerinden Muhammed Ebu Katade’ye suikast girişiminde bulunmasıyla başladığını bildiren Şenaa, suikast girişiminin başarısız olduğunu fakat Abdurrahman Ferhud adlı gencin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 

Katilin teslim edilmesi için anlaşma sağlandığını fakat teslimin geciktiğini bildiren Şenaa, bunun üzerine kampta çatışmaların yaşandığını ve ikinci gün Fetih’e bağlı Filistin Ulusal Güvenlik birimi komutanı Ebu Eşref El-Armuşi’nin beraberindeki dört kişiyle birlikte pusuya düşürülerek öldürüldüğünü belirtti.
 

Filistin Ortak Çalışma Heyeti’nin olayları sona erdirmek için acilen toplandığını söyleyen Şenaa, ateşkesin hemen uygulanması ve silahlı kişilerin caddelerden çekilmesi, soruşturma komitesi kurulması ve zanlıların Lübnan yargısına teslim edilmesi konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.
 

Şenaa, ateşkesin bir süre sonra bozulduğunu ve çatışmaların yeniden başladığını fakat şiddetinin hafiflediğini kaydetti.
 

Başta Aynu’l-Hulve olmak üzere Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarında yaşananların kişisel olaylar olmadığına dikkat çeken Şenaa, kampların Filistinli mültecilere yönelik bölgesel ve uluslararası planlar kapsamında hedef alındığına işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar