SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler bu sabah (31 Temmuz Pazartesi) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 342 Tarih: 31 Temmuz 2023 16:41
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştığını, yerleşimcilerin ayrıca Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Rahmet Kapısı Namazgahı bölgesinde ayin yaptıklarını bildirdi.
 

Bu arada, işgal polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelenlere engel çıkarmaya devam ettiği, Mescid-i Aksa kapılarında kimlik kontrolü yaptığı ve cemaatten bazı kişilerin kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu kaydedildi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde gerçekleşen baskınlara katılan Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar