SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İşgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimciler dün (27 Temmuz Perşembe) Nablus’un güneyindeki Asire El-Kıbliyye köyüne baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 444 Tarih: 28 Temmuz 2023 15:40
SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Asire El-Kıbliyye Köy Meclisi Başkanı Hafız Salih, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden onlarca yerleşimcinin işgal güçleri himayesinde köyün güney kesimindeki evlere saldırdığını ve camlarını kırdığını söyledi.
 

Salih, Yahudi yerleşimcilerin yol kenarında duran bir otomobili de kundakladıklarını ve yanan otomobilden yükselen alevlerin elektrik ve telefon tellerine kadar ulaşarak elektrik ve telefon şebekelerine zarar verdiğini bildirdi.
 

Yahudi yerleşimcilerin Asira El-Kıbliyye köyüne düzenlediği baskına köy sakinlerinin karşı koyduğu ve yaşanan çatışmalarda yaralananlar olduğu, ilk yardım ekiplerinin işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen 15 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduğu ve eli kırılan bir gencin de Huvara beldesindeki İbni Sina Sağlık Merkezi’ne nakledildiği ifade edildi.
 

Yahudi yerleşimcilerin ayrıca Nablus’un güneyindeki Karyut ve Telfit köyleri arasındaki bir araziye çadır kurdukları öğrenildi.
 

Yahudi yerleşimciler El-Halil’e bağlı Yatta kentinin doğusundaki Fatih Sadra bölgesinde mesken olarak kullanılan ve küçükbaş hayvanlar için kurulan çadırları söktü.
 

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin önceki gece 1948’de işgal edilen topraklarda yer alan Hayfa kentindeki Deir Mar İlyas Kilisesi’ne yeniden saldırdıkları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar