NAYİF ER-RECUB'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Filistinli milletvekili Nayif Er-Recub, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların Yahudileştirme planlarına karşı Mescid-i Aksa’yı korumak için Filistinlilerin ve İslam ümmetinin kararlı bir duruş ortaya koymasını gerektirdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 514 Tarih: 28 Temmuz 2023 16:05
NAYİF ER-RECUB'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Er-Recub, bugün (28 Temmuz Cuma) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’yı himaye konusunda gösterilecek gevşekliğin Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin asılsız iddiaları ve emelleri karşısında savunmasız bırakacağını ifade etti.
 

Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanların davası olduğuna dikkat çeken Er-Recub, Filistin halkının da Mescid-i Aksa’yı savunmada en ön safta yer aldığını ve üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
 

Er-Recub, Mescid-i Aksa’ya ulaşma imkanı olan her Filistinliyi Yahudi yerleşimcilerin arbedesine son vermek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya davet etti.
 

1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere de seslenen Er-Recub, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine engel olma faaliyetlerine güçlü bir şekilde katılmalarını istedi.
 

Mescid-i Aksa’ya saldırıların daha önce benzeri görülmemiş bir boyuta ulaştığını ve bu durumun geleceğe yönelik kötü bir işaret olduğunu belirten Er-Recub, işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı yıkmak için fırsat kolladıklarını ve vakit geç olmadan herkesin Mescid-i Aksa’yı savunmak için harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar