ITAMAR BEN GVİR MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler sözde mabedin yıkılış yıldönümü münasebetiyle işgal güçleri himayesinde ve fanatik Yahudi bakan Itamar Ben-Gvir öncülüğünde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 567 Tarih: 28 Temmuz 2023 21:52
ITAMAR BEN GVİR MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüslü kaynaklar, yüzlerce Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiğini bildirdi.
 

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa avlusunda yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve cemaatin hareketlerini kısıtladığı, Filistinli çok sayıda gencin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediği belirtildi.
 

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin sabah erken saatlerden itibaren Burak Meydanı’nda toplanmaya başladıklarını ve Eski Belde semti sokaklarında kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıklarını söyledi.
 

Fanatik Yahudi cemaatleri ve heykel örgütleri haftalardır Yahudi yerleşimcilere sözde heykelin yıkılış yıldönümünde Mescid-i Aksa’ya düzenlenecek baskına katılmaları yönünde çağrılar yapıyordu.
 

Bu sabahki baskına öncülük eden işgal rejimi Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in dün akşam Eski Belde semtinde düzenlenen bayrak yürüyüşüne katılmasının ardından gece yarısından sonra Mescid-i Aksa kapılarından birinin önünde ayin yaptığı kaydedildi.
 

Ben-Gvir ayrıca bu sabahki baskınla ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde Mescid-i Aksa için “Bu İsrail halkı için geri gelmemiz ve egemenliğimizi göstermemiz gereken en önemli mekân” ifadesini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar