İSLAMİ CİHAD'TAN BATI ŞERİA VE GAZZE AÇIKLAMASI

Filistin İslami Cihat hareketinin genel sekreter yardımcısı, Gazze ve Batı Şeria'daki direniş koşullarının eskiye göre büyük ölçüde değiştiğini ve Saraya el-Kudüs'ün düşmanı caydırma kabiliyetine sahip olduğunu kanıtladığını açıkladı. 

Görüntülenme: 895 Tarih: 27 Temmuz 2023 12:59
İSLAMİ CİHAD'TAN BATI ŞERİA VE GAZZE AÇIKLAMASI

Filistin İslami Cihat Hareketinin Genelsekreter Yardımcısı Muhammed al-Hindi, Al-Mayadeen TV kanalına verdiği özel bir röportajda şunları söyledi: "Netanyahu, Cenin'e saldırarak bir muzaffer kılığına girmek ve caydırıcılık gücüne sahip olduğunu iddia etmek istedi ancak Cenin kampında ağır bir yenilgiye uğradı ve herhangi bir kazanım elde etmeden ayrıldı."
Salı akşamı Lübnan televizyon kanalında yayınlanan bu röportajda, Filistin ulusunun şu anda iyi askeri yeteneklere sahip olduğunu ve Gazze ile Batı Şeria'da silah yapma kapasitesine ulaştığını da sözlerine ekledi.
Al-Hindi'ye göre: Bugün Saraya al-Kudüs (Filistin İslami Cihat hareketinin askeri kolu), Siyonist düşmanla çatışmada okun ucu haline geldi.
Aynı zamanda uzun ve kapsamlı bir çatışma içinde olduğumuzu ve Batı Şeria'daki işgali bitirmenin bedelinin ağır olduğunu çok iyi bildiğimizi ancak kazanacağımıza inandığımızı vurguladı.
Al-Hindi, konuşmanın bir başka bölümünde İslami Cihat hareketinin El Fetih ve Hamas'ın görüşlerini bir araya getirmek için birçok çaba sarf ettiğini vurguladı.
İslami Cihat ile Fetih hareketi arasındaki diyaloğun, özyönetim örgütlerini siyasi tutukluları serbest bırakmaya ikna etmeye devam ettiğine dikkat çekti.
Filistin İslami Cihat hareketinin genel sekreter yardımcısı da İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin'deki direnişi her düzeyde destekleyen tek ülke olduğuna işaret etti.

Tesnim

Yorumlar