SİYONİST GENERAL: İSRAİL ORDUSU ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNDE

Siyonist rejimin bir generali, İsrail, ordunun çöküşünün başladığını gördüğümüz dramatik bir noktada itirafında bulundu. 

Görüntülenme: 385 Tarih: 27 Temmuz 2023 19:07
SİYONİST GENERAL: İSRAİL ORDUSU ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNDE

Siyonist rejimin Güvenlik Araştırma Merkezi Müdürü, İsrail ordusunun çöküşünün başladığını itiraf etti. İsrail Hum gazetesinde yayınlanan bir yazısında, şunları vurguladı: Kendini milletin (Yahudi) ordusu olarak tanıtan ordunun çökmesi, İsrail'in güvenliği için tehlikeli bir durum yaratacaktır. Bu çöküş aslında çoktan başladı. Orduyu siyasi söylemin dışında tutma çabaları da artık mümkün değil.

Bu general yazısının devamında: ‘İsrail ordusu bugün İsrail'deki olayların merkezinde ve ordunun bu sahnenin dışında kalmasını beklemek boş bir beklentidir. İsrail ordusunun gücünün sırrı körü körüne itaatle değildir aksine sağ kesim veya sol kesimden fark etmeksizin merkez görüşten tutun, dindar ve laik görüşlere kadar gücünü oluşturan tüm unsurların varlığı ve işbirliği gönüllülük ruhu üzerine kuruludur. Bugün bu ruh ciddi tehlikededir’ ifadelerini kullandı.

Siyonist general bu bağlamda şunları yazdı: ‘İsrail ordusu, yedek kuvvetlerine bağlı askerlerinin varlığı olmadan çökecek ve hiçbir üstünlüğü olmayan sıradan bir ordu haline gelecektir. Caydırıcı gücümüzün sırrını kaybediyoruz. Bu arada bu birleştirici yapı olmadan pratik boyutta söyleyecek hiç bir şeyimiz yok. Çünkü yedek kuvvetler olmadan İsrail ordusu, bugün sahip olduğumuzdan çok daha sınırlı yeteneklere sahip küçük bir ordu olurdu.’

Siyonist Genaral Hyman: ‘İsrail ordusundaki seçkin birimlerin çoğu gönüllülere (yedeklere) dayanmaktadır. Hava Kuvvetleri pilotlarından, eğitmenlerine; istihbarat teşkilatının çeşitli birimlerinden siber sektöre kadar hepsi askerlik hizmetini uzatmayı seçmiş ve normalden daha uzun süre görev yapmış kişilerden oluşuyor. Ancak orduya katılma motivasyonunun kaybolması, İsrail ordusunun hava kuvvetleri, istihbarat ve özel kuvvetler bölümlerindeki güç unsurlarını yok edecektir’ dedi.

Uzun bir süredir Siyonist rejimin generallerinin ve askeri uzmanlarının, bu rejimin yaşadığı yoğun krizler nedeniyle, özellikle yargı yetkilerini sınırlayan kanunların çıkarılmasına ilişkin oluşan kriz nedeniyle bu rejimin ordusunun tehlikeli bir şekilde çökeceğine dair uyarıların şiddetli bir şekilde arttığı söyleniyor.

Bu bağlamda Siyonist rejim ordusunun sözcüsü de güvenlik güçlerinin eyleminin ordunun performansını ciddi şekilde etkilediğini kabul etti.

Siyonist Ordu Radyosu, Siyonist Ordu sözcüsünün ifadelerinden alıntı yaparak: ‘Yargı reformlarını protesto eden  yedek kuvvetlerin görevlerini yerine getirmekteki isteksizliği, ordunun etkinliğine gölge düşürdü ve önümüzdeki haftalarda orduya kesinlikle zarar verecek’ ifadelerini kullandı.

Bu haber yayınlandığı sırada İbrani medyası Salı akşamı, gönüllü yedek güçlerin 700 üyesinin, birliklerine katılmama tehdidini yerine getirdiğini ve bundan sonra orduda yer almayacaklarını bildirdi.

Tesnim

Yorumlar