NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bugün (26 Temmuz Çarşamba) Nablus kentinin batısındaki El-Ayn Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir genç şehit oldu ve bir kadın yaralandı. Baskın sırasında ayrıca bir genç de gözaltına alındı. 

Görüntülenme: 350 Tarih: 27 Temmuz 2023 15:26
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Nablus’taki El-Ayn Kampı’na düzenlediği baskın sırasında göğsünden yaralanan 23 yaşındaki Muhammed Abdülhalik Neda’nın şehit olduğunu duyurdu.
 

Filistin Kızılay Derneği ekipleri, işgal güçlerinin baskın sırasında askeri araçla kasıtlı olarak otomobiline çarptığı bir kadının da yaralandığını bildirdi.

İşgal güçlerinin El-Ayn Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Nur El-Besyuni adlı genci gözaltına aldığı ve evini kuşattığı Filistinli gence teslim olması için megafonla çağrı yaptığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, El-Ayn Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçlerine Nablus’un batısındaki Deyr Şeref köyü yönünden askeri destek geldiğini, baskın sırasında işgal askerleri ve kamp sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığını ve Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine doğru ateş açtıklarını belirtti.
 

Bu arada, işgal güçleri özel kuvvetlerinin El-Ayn Kampı’na baskın düzenlediğini öğrenen Filistinli direnişçilerin işgal ordusuna ait araçları el yapımı patlayıcılarla hedef aldıkları ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar