ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Mescid-i Aksa Hatibi ve Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilerden Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya devam etmelerini, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin kutsal mekanlara yönelik ihlallerine karşı koymalarını istedi. 

Görüntülenme: 451 Tarih: 27 Temmuz 2023 17:09
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Şeyh İkrime Sabri, bugün (26 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin ve faşist işgal hükümetinin Mescid-i Aksa’ya baskın çağrılarının ve düzenledikleri bayrak yürüyüşlerinin eskiden beri işledikleri bir suç olduğunu, işgal rejiminin bu şekilde kendi toplumundaki gerilimi hafifletmeyi amaçladığını söyledi.
 

İşgal rejiminin Yahudi bayramlarını Mescid-i Aksa’yı kirletmek ve saygınlığını çiğnemek için fırsat bildiğini ifade eden Sabri, işgal hükümetinin yaşadığı krizi dışarıya aktarmaya ve işgalcilerin dikkatlerini başka yöne çekmeye çalıştığını belirtti.
 

Yahudi yerleşimciler bu akşam işgal hükümetinden bakanların da katılımıyla Mescid-i Aksa kapıları önünde işgal rejimi bayraklarıyla yürüyüş yapmaya ve yarın sabah da kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye hazırlanırken Filistinli şahsiyetler de Yahudi yerleşimcilerin planlarını boşa çıkarmak için seferberlik çağrıları yapıyorlar.
 

Kudüs’teki Halk Hareketi bugünün kentin her yanında “Öfke Günü” ilan edilmesini isterken, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan kadın aktivistler de 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere seslenerek Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’da tutulan nöbete katılmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar