FAHRİ EBU DİYAB: KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA'YI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Mescid-i Aksa’nın Sadık Savunucuları Heyeti, önümüzdeki günlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa için zor olacağını, işgalcilerin siyasi ve ideolojik amaçlarına ulaşmak için Mescid-i Aksa’yı hedef alan baskınlarını ve ihlallerini yoğunlaştıracaklarını bildirdi. 

Görüntülenme: 336 Tarih: 26 Temmuz 2023 00:31
FAHRİ EBU DİYAB: KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA'YI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Heyet üyesi Kudüslü araştırmacı Fahri Ebu Diyab, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalcilerin ve mabet örgütlerinin sözde Süleyman Mabedi’nin yıkılış yıldönümünü Mescid-i Aksa’ya daha kalabalık bir şekilde baskın düzenlemek için fırsat olarak gördüğünü söyledi.
 

İşgal rejiminde fanatik bir hükümetin iktidarda olduğuna dikkat çeken Ebu Diyab, bu yılki baskınların geçen yıllardan farklı olacağını, işgal hükümetinin fanatik mabed örgütlerini desteklediğini ifade etti.
 

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’nın statüsünü değiştirmeye ve Mescid-i Aksa’yı bölmeye çalıştıklarına dikkat çeken Ebu Diyab, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa kapıları önünde işgal rejimi bayraklarıyla düzenleyecekleri yürüyüşe işgal hükümeti bakanlarının da katılacağını belirtti.
 

Ebu Diyab, fanatik Yahudi cemaatlerinin işgal rejimindeki bölünmüşlüğü fırsat bilerek planlarını hayata geçirmeye ve toplumun dikkatini tartışmalı yargı reformu kanunundan başka yöne çekmeye çalışacaklarını kaydetti.
 

İşgal rejiminin Yahudilerin Mescid-i Aksa üzerinde hakkı olduğunu ispat için her türlü fırsatı ve Yahudi bayramlarını kullandığını bildiren Ebu Diyab, Filistinlileri Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar