FİLİSTİN'DE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistinli direnişçiler ve gençler son 24 saat içinde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik 24 direniş eylemi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 413 Tarih: 21 Temmuz 2023 06:41
FİLİSTİN'DE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Direniş eylemlerinin ateş açma, el yapımı patlayıcı (EYP) atma ve Yahudi yerleşimcilere karşı koyma şeklinde gerçekleştiği ifade edildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi, son 24 saat içinde 5 ateş açma ve 4 EYP atma eylemi gerçekleştirildiğini, bir yerde Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğunu ve araçlarının camlarını kırdığını, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde 13 noktada işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığını tespit etti.
 

Cenin’e bağlı Caba’ beldesinde işgal güçlerine ateş açan Filistinli direnişçilerin Nablus’ta da Balata Kampı’na, Kudüs Caddesi’ne ve kentin doğu bölgesine baskın düzenleyen işgal güçlerine her üç bölgede ateş açtığı bildirildi.
 

Filistinli direnişçiler Kudüs’teki Amman Caddesi’nde işgal güçlerini hedef alan iki EYP patlatma eylemi gerçekleştirdi ve Yusuf’un Kabri bölgesinde Yahudi yerleşimcilere ateş açarak bir EYP attı.
 

Selfit’e bağlı Karavetu Beni Hassan beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve Filistinli gençler Kalkiliya’da Yahudi yerleşimcileri taşlayarak araçlarına zarar verdi.
 

Beytlahim’in El-Hıdır beldesinde ve El-Halil’in çeşitli bölgelerinde de işgal güçleri ve Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar