MESCİD-İ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İşgal güçlerinin Kudüs ve çevresinde kurduğu barikatlara ve tüm engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli bugün (21 Temmuz Cuma) Cuma namazını Mescid-i Aksa’da eda etti. 

Görüntülenme: 460 Tarih: 21 Temmuz 2023 20:50
MESCİD-İ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kudüslü kaynaklar, Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden gelen ve Batı Şeria’dan gelip Mescid-i Aksa’ya ulaşabilen yaklaşık 50 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapalı bölümlerinde kıldığını söyledi.
 

Bu arada işgal güçlerinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kılmak için Batı Şeria’dan Kudüs’e gitmek isteyen yüzlerce kişiye engel olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Filistinli kadın aktivistlerden Henadi Halevani ve Nefise Huveys’in Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediği öğrenildi.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, bugünkü hutbesinde Mescid-i Aksa’nın bakım ve onarımından vazgeçilmemesi, Kudüs’ü ve Mescid-i  Aksa’yı savunmak için nöbet tutulması çağrısında bulundu.
 

Mescid-i Aksa’da nöbet tutanların zafer kazanacaklarını belirten Hüseyin, Filistin halkının işgalcilerin planlarına karşı koyacak düzeyde bir sorumlulukla hareket etmesi gerektiğine işaret etti.
 

Hüseyin, Filistin halkının Cenin Kampı sakinlerine verdiği desteğe övgüde bulunarak, “İsra ve Miraç topraklarını korumak için halkımızın birlik olmasının vakti geldi” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar