MUSA EBU MERZUK'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını bozmak için Filistinlileri Mescid-i Aksa’da kalabalık bir şekilde bulunmaya ve nöbet tutmaya davet etti. 

Görüntülenme: 543 Tarih: 21 Temmuz 2023 21:04
MUSA EBU MERZUK'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Ebu Merzuk, bugün (21 Temmuz Cuma) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalcilerin sözde heykelin yıkılışının yıldönümünü andıkları günde Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeyi ve Mescid-i Aksa’da topluca ayin yapmayı planladıklarına dikkat çekti.
 

Yahudi hahamların da Mescid-i Aksa avlusunda çeşitli ihlaller gerçekleştirdiklerini ve yüksek sesle dua ettiklerini bildiren Ebu Merzuk, işgal yönetiminin Kudüs kentinde Filistinlilerin evlerine yönelik yıkımları artırdığını ve bu durumun işgalcilerin din savaşını tırmandırma niyetinde olduklarını gösterdiğini söyledi.
 

Kudüs’teki ve Mescid-i Aksa’daki mevcut durumun işgal yönetiminin Kudüslülere verdiği Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezalarının yakından takip edilmesini gerektirdiğini belirten Ebu Merzuk, Yahudi yerleşimcilere ait cemaatlerin ve örgütlerin Mescid-i Aksa’nın Müslümanların bayram ve kutsal günlerinde de Yahudilere açılması taleplerinin tehlikesine işaret etti.
 

Ebu Merzuk, işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı hedef alan planlarının başarılı olmasını engellemek için direniş eylemlerini tırmandırma ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutanlara destek olma çağrısında bulundu.
 

İşgalcilerin Kudüs kentindeki simge isimleri ve toplumun önde gelen şahsiyetlerini hedef aldığını bildiren Ebu Merzuk, Şeyh İkrime Sabri’nin Filistin dışına çıkmasının engellendiğini ve yargılanmak istendiğini kaydetti.
 

Hamas lideri, işgal yönetimi tarafından hedef alınan Kudüslü şahsiyetlerin desteklenmesini ve işgal rejiminin haklarındaki kararlarının reddedilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar