NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Yahudi yerleşimcilerin bu sabah (20 Temmuz Perşembe) erken saatlerde Nablus’un doğusundaki Yusuf’un Kabri bölgesine düzenlediği baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç şehit oldu ve 4 kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 358 Tarih: 20 Temmuz 2023 08:49
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı ve Kızılay, 19 yaşındaki Bedir Sami Rabhi El-Mısri’nin işgal güçleri tarafından ağır yaralandıktan sonra şehit olduğunu duyurdu.
 

Açıklamada, ikisi ağır 4 kişinin de yaralandığı ve yaralıların Rafidya Hastanesi’ne kaldırıldıkları, yaklaşık 30 kişinin de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcileri koruma bahanesiyle Nablus’un doğusuna baskın düzenlediğini ve Amman Caddesi’ni toprak yığınıyla kapattığını söyledi.
 

Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine ateş açtığı ve el yapımı patlayıcılarla direndiği, işgal güçlerinin de Filistinlilerin üzerine kurşun ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığı ifade edildi.
 

Filistin Kızılayı Nablus İlkyardım ve Acil Durumlar Merkezi Müdürü Ahmed Cibril, işgal güçlerinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen 12 günlük bir bebeğe sağlık ekiplerinin araçlarıyla ulaşmalarına izin vermediğini ve sağlık görevlilerinin bebeğe müdahale için olay yerine yürüyerek gittiklerini açıkladı.
 

Cibril, yoğun gazdan etkilenenler arasında gazeteci Abdullah Ebu Sabra’nın da bulunduğunu, işgal güçlerinin yaralı taşıyan bir ambulansa ateş açtığını ve ambulansın ön camının kırıldığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar